Ανησυχείς για την υγεία σου; 10 συμβουλές για υγιή καρδιά

couple running outside

Οι γιατροί υποστηρίζουν πως με 10 απλά βήματα μπορούμε να βοηθήσουμε την καρδιά μας.

1. Κόψτε το κάπνισμα… σήμερα κιόλας. Αν κόψετε το κάπνισμα σήμερα σε ένα κιόλας χρόνο, ο ήδη αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, θα μειωθεί στο μισό. Αυτό το ποσοστό είναι τεράστιας σημασίας για την υγεία σας.

2. Βελτιώστε τη διατροφή σας. Αλλάξτε το διαιτολόγιό σας, περιορίστε τα λιπαρά και προσθέστε δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Φροντίστε να τρώτε συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα, διατηρώντας το δεκατιανό και αποφεύγοντας την κατανάλωση φαγητού πριν τον ύπνο.

3. Ασκηθείτε συστηματικά. Περπατήστε καθημερινά για 30 λεπτά και με αυτή την απλή αλλαγή θα μειώσετε την πιθανότητα εμφράγματος στο 1/3.

4. Διατηρήστε τις φιλίες σας! Αυτή τη συμβουλή σίγουρα δεν την περιμένατε. Οι ιατρικές έρευνες δείχνουν, όμως, πως οι άνθρωποι με θετική στάση ζωής που δρουν υποστηρικτικά στις αποφάσεις μας μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιας καρδιακής πάθησης. Βρείτε χρόνο για τους φίλους σας και για την υγεία της καρδιάς σας!

5. Καταναλώστε περισσότερο ψάρι. Τα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος, η σαρδέλα και ο σολομός είναι πλούσια σε λιπαρά Ωμέγα 3 και αυξάνουν την καλή χοληστερόλη. Προτιμήστε τα.

Για να κλείσετε το ραντεβού σας καλέστε στο 210 8900909

6. Αλλάξτε την προτίμησή σας στις σοκολάτες. Το ξέρουμε πως η σοκολάτα γάλακτος είναι λίγο πιο ελκυστική για τον ουρανίσκο σου, αλλά η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά σου. Καταναλώστε την σε φυσιολογικές ποσότητες.

7. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ. Η ιδανική ημερήσια ποσότητα αλκοόλ είναι δύο ποτήρια αν είσαι άντρας και ένα ποτήρι αν είσαι γυναίκα. Μην ξεφεύγεις από αυτό το όριο.

8. Απέφυγε τα φαγητά πλούσια σε αλάτι. Μην προσθέτεις αλάτι όταν μαγειρεύεις στο σπίτι. Οι τροφές που αγοράζουμε περιέχουν ήδη ποσότητες νατρίου.

9. Κάνε τακτικά ιατρικές εξετάσεις για διαβήτη. Ο διαβήτης αν δε διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να καταστρέψει τα τοιχώματα των αρτηριών σου, συνθήκη που συμβάλλει σε καρδιακές παθήσεις. Μην αμελείς τις ιατρικές εξετάσεις ΠΟΤΕ.

10. Κάνε την άσκηση διασκέδαση. Επέλεξε αθλητικές δραστηριότητες που συνδυάζουν την άσκηση και την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. Δοκίμασε πιλάτες, αεροβική γυμναστική, χορό ή ποδήλατο και ομαδικά σπορ. Σου κάνουν καλό!