Kάντε προληπτικά ένα test κοπώσεως

Η δοκιμασία κοπώσεως είναι μια απλή, αναίμακτη εξέταση, που συμβάλλει στη διάγνωση και παρακολούθηση της στεφανιαίας νόσου. Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά της δοκιμασίας κοπώσεως είναι η εκτέλεση ελεγχόμενης σωματικής άσκησης από τον εξεταζόμενο και η συνεχής ηλεκτροκαρδιογραφική παρακολούθηση αυτού κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της άσκησης καθώς και μετά από αυτήν.

Τα τρία πιο συχνά γυναικολογικά προβλήματα

Κάποια στιγμή στη ζωή τους όλες οι γυναίκες θα ταλαιπωρηθούν από κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα υγείας. Πλέον, όμως, οι γυναικολόγοι έχουν στην διάθεση τους τα κατάλληλα «εργαλεία», που με τη βοήθεια τους όχι μόνο μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια την κατάσταση της υγείας μας, αλλά επιπλέον ακόμα και οι πιο σοβαρές παθήσεις μπορούν να διαγνωστούν έγκαιρα και στα πρώτα στάδια και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Στο άρθρο αυτό εστιάζουμε στα τρία συχνότερα γυναικολογικά προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Η ομοιοπαθητική είναι ένα θεραπευτικό σύστημα με ιστορία διακοσίων ετών, συγκεκριμένα το 1796 , την εποχή που ο ιατρός Samuael Hahnemann έθεσε της πρώτες βάσεις της σε επίπεδο συστηματικής μελέτης και έρευνας. Η βασική της όμως αρχή ήταν ήδη γνωστή από τον Ιπποκράτη ο οποίος αναφέρει: «Τα όμοια της ομοίοις εισίν ιάματα»

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, μιας νόσου που οφείλεται αποκλειστικά στον ιό HIV. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ένας στους επτά φορείς του ιού HIV στην Ευρώπη αγνοεί την κατάστασή του. Η ελλιπής ενημέρωση σχετικά με τον HIV και το AIDS πιθανότατα έχει συμβάλει σε αυτήν την ανησυχητική τάση.

Διαβήτης. Πρώιμα συμπτώματα: Πότε πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας;

Ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη. Στο πλαίσιο αυτό, κορυφαίο γεγονός αποτελεί ο εορτασμός της 14ης Νοεμβρίου, η οποία έχει οριστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (International Diabetes Federation – I.D.F.) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization – W.H.O.) ως η επίσημη ημερομηνία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη από το 1991.

Εσείς πόσο προσέχετε την καρδιά σας;

Τα συμπτώματα κατωτέρου ουροποιητικού (LUTS), είναι η ορολογία που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί μια σειρά συμπτωμάτων που οφείλονται συνήθως σε παθήσεις του προστάτη, της κύστης, και της ουρήθρας. Οι περισσότεροι άνδρες έχουν συνδέσει τα συμπτώματα αυτά με αυτό που κοινώς αποκαλούμε προστάτη. Παρ’όλο που τις περισσότερες φορές όντως τα συμπτώματα αυτά οφείλονται σε παθήσεις του προστάτη όπως η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, αυτό δεν αποτελεί πάντα τον κανόνα. Τα συμπτώματα LUTS χωρίζονται σε αποφρακτικά και σε ερεθιστικά. Ένας άνδρας μπορεί να παρουσιάζει έναν συνδυασμό συμπτωμάτων και από τις δύο κατηγορίες.

Εσείς πόσο προσέχετε την καρδιά σας;

Όλο και περισσότερες ιατρικές έρευνες αποκαλύπτουν τη σπουδαιότητα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης στον τομέα της υγείας. Η αντίληψη που είχαμε μέχρι σήμερα να επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας μονάχα όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα φαίνεται πως μέρα με την μέρα καταρρίπτεται. Η συνεχής παρακολούθησης του οργανισμού μας με τις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις κρίνεται απαραίτητη προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής και την μακροζωία.

Μαστοδυνία. Δεν πρέπει να σας φοβίζει. Αίτια και ιατρικές εξετάσεις

Ο Οκτώβριος είναι εδώ, φέρνοντας μαζί του όχι μόνο το Φθινόπωρο, αλλά πιο σημαντικά τον μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού. Αυτός ο ξεχωριστός μήνας υπενθυμίζει σε όλες τις γυναίκες πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όλο τον χρόνο.

Comodo SSL