Νέα θέματα

Διαβήτης. Πρώιμα συμπτώματα: Πότε πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας;

Διαβήτης. Πρώιμα συμπτώματα: Πότε πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας;

Ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη. Στο πλαίσιο αυτό, κορυφαίο γεγονός αποτελεί ο εορτασμός της 14ης Νοεμβρίου, η οποία έχει οριστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (International Diabetes Federation – I.D.F.) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization – W.H.O.) ως η επίσημη ημερομηνία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη από το 1991.

Άντρες και συμπτώματα κατώτερου ουροποιητικού. Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εσείς πόσο προσέχετε την καρδιά σας;

Τα συμπτώματα κατωτέρου ουροποιητικού (LUTS), είναι η ορολογία που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί μια σειρά συμπτωμάτων που οφείλονται συνήθως σε παθήσεις του προστάτη, της κύστης, και της ουρήθρας. Οι περισσότεροι άνδρες έχουν συνδέσει τα συμπτώματα αυτά με αυτό που κοινώς αποκαλούμε προστάτη. Παρ’όλο που τις περισσότερες φορές όντως τα συμπτώματα αυτά οφείλονται σε παθήσεις του προστάτη όπως η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, αυτό δεν αποτελεί πάντα τον κανόνα. Τα συμπτώματα LUTS χωρίζονται σε αποφρακτικά και σε ερεθιστικά. Ένας άνδρας μπορεί να παρουσιάζει έναν συνδυασμό συμπτωμάτων και από τις δύο κατηγορίες.

Εσείς πόσο προσέχετε την καρδιά σας;

Εσείς πόσο προσέχετε την καρδιά σας;

Όλο και περισσότερες ιατρικές έρευνες αποκαλύπτουν τη σπουδαιότητα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης στον τομέα της υγείας. Η αντίληψη που είχαμε μέχρι σήμερα να επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας μονάχα όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα φαίνεται πως μέρα με την μέρα καταρρίπτεται. Η συνεχής παρακολούθησης του οργανισμού μας με τις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις κρίνεται απαραίτητη προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής και την μακροζωία.

Comodo SSL