Στο κρεβάτι με πυρετό ξανά; Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας επειγόντως!

woman in bed with fever

Η υπολειτουργία του μπορεί να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις και φυσικά ο οργανισμός γίνεται επιρρεπής στην εμφάνιση συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος και των εποχικών ιώσεων. Το να θωρακίζετε καθημερινά το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι απαραίτητο για να μην περάσετε τον χειμώνα στο κρεβάτι μετρώντας δέκατα και πυρετούς!

Πηγή δύναμης για το ανοσοποιητικό είναι οι διατροφικές μας συνήθειες. Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως οι χυμοί πορτοκαλιών ή οι κοτόσουπες τον χειμώνα και παράλληλα παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής τότε το ανοσοποιητικό μας με τόσο απλές συνήθεις παραμένει δυνατό και έτοιμο να αντιμετωπίσει τα βακτήρια και τους ιούς που εισβάλλουν στο σώμα μας. Σκεφτείτε πόση ενέργεια χρειάζεται από εμάς το ανοσοποιητικό όταν κάθε μέρα εκτίθεται σε τουλάχιστον 200 ιούς!

Για να διατηρήσετε λοιπόν την καλή σας υγεία είναι απαραίτητες μερικές απλές, καλές συνήθειες. Οι τέσσερις που ακολουθούν είναι αρκετές και πολύ απλές.

1. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά

Η διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη τονώνει το ανοσοποιητικό και προλαμβάνει τις αρρώστιες. Μια ακόμα καλή συμβουλή είναι να αποφεύγετε τη ζάχαρη ώστε να μειώνονται οι φλεγμονές, καθώς και τις τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά, και να πίνετε αρκετό νερό για να είναι ο οργανισμός σας ενυδατωμένος.

  • Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων, της γρίπης και του πονόλαιμου
  • Το σκόρδο βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού κατά των μυκήτων και των βακτηριδίων
  • Τα φρούτα του δάσους έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καταστρέφουν τα βακτηρίδια και τους ιούς και βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.
  • Τα στρείδια είναι η καλύτερη πηγή ψευδαργύρου, ενός απαραίτητου μικροστοιχείου για την κυτταρική ανοσία και την συνολική άμυνα του οργανισμού. Αν δεν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου τροφίμου, καλές πηγές είναι επίσης το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά.
  • O σολομός, αλλά και άλλα λιπαρά ψάρια όπως η ρέγκα, οι σαρδέλες και ο τόνος θεωρούνται οι καλύτερες διαιτητικές πηγές τις πολύτιμης βιταμίνης D. Νέες έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη D διαδραματίζει ρόλο ορμόνης στον οργανισμό και η έλλειψη της σχετίζεται με πλήθος ασθενειών, από κατάθλιψη ως καρκίνο.

Για να κλείσετε το ραντεβού σας καλέστε στο 210 8900909

2. Απολαύστε τον ύπνο σας Κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου τα κύτταρα αναπλάθονται ενώ το σώμα θεραπεύεται και μπορεί έτσι να αντιστέκεται στις αρρώστιες. Η έλλειψη του ύπνου ή οι άτακτες ώρες που κοιμάστε μπορεί να οδηγήσουν σε καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται επτά με οχτώ ώρες ύπνου κάθε νύχτα.

3. Βρείτε υγιείς τρόπους για να αντιμετωπίσετε το στρες Το στρες επηρεάζει, μέσω των ορμονών, το ανοσοποιητικό σύστημα. Αντιμετωπίστε το άγχος με γιόγκα, μουσική, περιπάτους, συχνό γέλιο και μασάζ, που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

4. Ενισχύστε τη διατροφή σας με βιταμίνες Τα συμπληρώματα βιταμινών είναι εφόδια που ενισχύουν τη δράση των άλλων τροφών και ειδικότερα κατά την εποχή της γρίπης.

  • Η βιταμίνη Α περιέχει καροτίνη βήτα και ρετινόλη, που είναι σημαντικές για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Οι καλύτερες πηγές είναι τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, το πεπόνι, τα μάνγκο, τα πράσινα χόρτα όπως το σπανάκι και η λαχανίδα, τα κόκκινα φρούτα και τα λαχανικά, όπως το καρπούζι και οι τομάτες.
  • Η βιταμίνη C είναι το κορυφαίο ενισχυτικό του ανοσοποιητικού και διαθέτει αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι η παπάγια, οι φράουλες, τα ακτινίδια, το πεπόνι, οι πιπεριές, το μπρόκολο, το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ.

Και φυσικά μην αμελείτε το ετήσιο check up σας!